Priprave na maturo

5 marca, 2009 at 7:32 popoldan 1 komentar

Pri maturi gre za zaključevanje izobrazbe na gimnaziji in srednji šoli. Poznamo več oblik ali vrst mature: splošno maturo in poklicno maturo.  Pri splošni maturi velja, da se jemlje kot pogoj, če želite nadaljevati študij na univerzi.  Splošna matura vključuje pet področij: slovenščino, matematiko, tuji jezik in dve izbirni področji. V času ko kriza kaže, da bo v prihodnosti izobrazba še toliko pomembnejša za pridobitev ali ohranitev službe so priprave na maturo zelo pomembne.

Pri drugi obliki mature gre za poklicno maturo, ki se opravlja na štirih področjih: slovenščini, strokovnem predmetu, matematiki ali tujem jeziku ter seminarski nalogi ali projektu. Možno je opravljanje še enega dodatnega predmeta, v tem primeru je možen vpis na nekatere univerzitetne programe.

Entry filed under: Uncategorized.

Sezona za inštrukcije Učenje tujih jezikov

1 komentar Add your own

  • 1. Katrin  |  15 avgusta, 2013 na 9:53 dop

    On the flip side of the glitz and glamour, California is also known for its high
    crime rate, magnified by television documentaries such as MSNBC’s Lockup: Raw. The idea of an important subscription-based premium service would mean that the gamer have to pay some sort of fee to obtain certain features on any PSN network. In addition, one needs to have a look at various discounts on the actual card if available.

    Odgovori

Komentiraj

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed